Drogues i Sexualitat: Posa’t a prova! Participa i desmunta els mites.

Seguim amb les campanyes virtuals del curs “Salut, Drogues i Sexualitat Saludable” per a formar a joves estudiants de la Universitat Rovira i Virgili en Agents de Salut EPF.

Avui toca el llançament de la campanya realitzada per les estudiants d’Educació Social , Georgina Albesa, Cristina Corbella, Pau Dellà i Mireia Musté.

La campanya es titula: “Posa’t a prova! Participa i desmunta els mites sobre els Droguis i la Sexualitat” i consisteix en un joc amb preguntes sobre la reducció de riscos en el consum de drogues i la promoció de una sexualitat saludable.

Hi haurà una varietat de preguntes de cada temàtica i la tipologia d’aquestes serà variada, és a dir, hi haurà preguntes de vertader o fals, per tal de desconstruir mites; hi haurà preguntis de respostes curtes per a reflexionar i algunes de múltiple opció. En concret, consta de 9 preguntis sobre els drogues i 10 més sobre sexualitat.

Donada les circumstàncies de confinament en la qual ens trobem, aquest joc és durà a terme de manera virtual. Per tal de participar, és necessita un dispositiu, és a dir, és pot realitzar en un ordinador o en un telèfon mòbil.

A més, a l’última pregunta del test, hi ha una adreça web que dintre d’aquesta estan els explicacions i les argumentacions respectives de totes els preguntis del que per tal d’orientar els dubtes i els/els participants que poden aparèixer en el transcurs del joc, i així puguin adquirir un aprenentatge sobre els droguis i la sexualitat més ric i sòlid.

La Campanya

A continuació, els presentem el cartell de la campanya. Per a accedir a ella només has de fer clic en la següent imatge cartell.

Per a accedir a la web amb explicacions a les preguntes, fes clic aquí

Perquè aquesta campanya?

Les estudiants ens expliquen què va ser el que els va motivar a realitzar una campanya així:

En l’actualitat tots els joves tenen a l’abast molta informació sobre les drogues i les seves conseqüències, també sobre la sexualitat i tot el que comporta aquest concepte. Però, realment tota la informació que reben és fiable?

Dins del sistema educatiu no entra tot el món de l’educació sexual o de les drogues, com a màxim els i les alumnes reben una xerrada durant l’ESO en la qual només expliquen l’essencial que són els preservatius i que els hem d’utilitzar per a no quedar les dones embarassades. Per això, el que es pretén amb aquesta acció és llançar una campanya per la qual aconseguir desmuntar alguns mites sobre aquests dos conceptes, per veure la informació que tenen els i les participants i, sobretot, perquè usuaris universitaris i universitàries puguin adquirir aquests coneixements.

Campanya creada per les estudiants URV:

  1. Georgina Albesa
  2. Cristina Corbella
  3. Pau Dellà
  4. Mireia Musté


0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *