Austràlia crea un preservatiu que desactiva el VIH

Les autoritats australianes han aprovat un preservatiu desenvolupat al país que incorpora unasubstància que desactiva gairebé íntegrament el VIH i altres virus de transmissió sexual, segons han informat aquest dimarts diversos mitjans locals.

L’empresa de biotecnologia Starpharma ha desenvolupat un compost antiviral anomenat VivaGel, que segons les proves de laboratori és capaç de desactivar fins un 99,9 per cent el VIH, l’herpes i altres virus de transmissió sexual, segons la cadena local ABC.

La substància antiviral s’ha incorporat en els lubricants d’uns preservatius produïts per Ansell, que ja han rebut un certificat de conformitat de l’Administració de Béns Terapèutics.

La directora executiva de Starpharma, Jackie Fairley, ha explicat que el vistiplau de l’organisme regulador australià és un pas previ a la seva comercialització, que espera que es concreti en unsmesos.

Fairley ha detallat que VivaGel, que té propietats antibacterianes i antivirals, desactiva el VIHperquè redueix el nombre de partícules virals.

“Hi ha més probabilitat de contraure la infecció si un està exposat a una quantitat més elevada de partícules virals”, ha especificat Fairley.

Font: Ara.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *